WELKOM BIJ GROOTOONK REVALIDATIETECHNIEK

Openingstijden showroom: woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Andere tijden op afspraak.


 

Verkeersregels voor een (gemotoriseerd) gehandicaptenvoertuig

Een (gemotoriseerd) gehandicaptenvoertuig is een voertuig dat is ingericht voor het vervoer van gehandicapten. Voor het besturen van een gehandicaptenvoertuig heeft u geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Voor deze voertuigen zijn de volgende technische eisen gesteld in het Voertuigreglement:

     maximale afmetingen: 1,10 meter breed, 2 meter hoog en 3,50 meter lang.

     maximumsnelheid: 30 km/uur binnen de bebouwde kom en 40 km/uur buiten de bebouwde kom, tenzij anders aangegeven. De 45 km/uur waarmee de fabrikanten adverteren is de constructiesnelheid, maar die snelheid mag u dus niet rijden.

     plaats op de weg: de rijbaan (behalve auto(snel)wegen), het fietspad en het voetpad. Op een fietspad heeft dit voertuig dezelfde rechtspositie als een fietser. Op het voetpad heeft dit voertuig dezelfde rechtspositie als een voetganger.

     minimumleeftijd: van bestuurder is 16 jaar. Voor een gehandicaptenvoertuig met een elektromotor die niet sneller kan dan 10 km/uur geldt geen minimumleeftijd. Verder kan op grond van artikel 5 van het Reglement rijbewijzen de wegbeheerder een ontheffing verlenen opdat mensen jonger dan 16 jaar gehandicaptenvoertuigen kunnen besturen die sneller dan 10 km/u kunnen.

      verzekeringsplichtig: bij een gemotoriseerd gehandicaptenvoertuig is een verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verplicht. Het voertuig moet voorzien zijn van een verzekeringsplaatje.

Elektrische rolstoel
Een elektrische rolstoel valt onder de categorie gehandicaptenvoertuigen. U moet dus de verkeersregels volgen die gelden voor het besturen van een gehandicaptenvoertuig.

Scootmobiel
De scootmobiel is een elektrisch aangedreven scooter op drie wielen met doorgaans een maximum snelheid van 8 tot 17 km/uur. Het voertuig wordt vooral gebruikt voor korte afstanden en heeft als voordeel dat er zowel op straat als binnen mee kan worden gereden. De scootmobiel valt onder de gehandicaptenvoertuigen. U moet dus de verkeersregels volgen die gelden voor het besturen van een gehandicaptenvoertuig. De scootmobiel hoeft geen EG typegoedkeuring te hebben.

Industrieweg 12b

1613 KV Grootebroek

0228 - 52 31 32 

  Contact
  Over Grootoonk
  Home
  Links
  Producten  
  Route
  Service en onderhoud
  Showroom
  Verhuur
  Verkeersregels
 

 

 

 

 

 

 

 


Grootoonk Revalidatietechniek is geregistreerd bij de KvK onder nr.37111125 | Webdesign: Ellie Bruijns | Webmaster: Ellie Bruijns | Terug naar Home